Transport en logistiek

Om een boom veilig en zonder beschadigingen te transporteren, is kennis vereist van vrachten, volumes en afstanden, maar zeker ook van bomen. Het transport van zeer grote bomen is echt een specialisme. Zo moet er o.a. rekening worden gehouden met de breekbaarheid van de takken. Ook wordt vooraf geschat hoe breed een boom gaat worden wanneer hij is opgebonden voor transport want 50 cm verschil kan veel uitmaken.
De logistieke afdeling van Van den Berk draagt de zorg voor het laden en afleveren van de bomen en heesters. In het leverseizoen verlaten elke dag 25 tot 30 trailers het bedrijf om bomen door heel Europa te bezorgen.

Nederland en België

De logistieke afdeling werkt binnen Nederland en België veelal met eigen vervoer. De Van den Berk chauffeurs zijn gespecialiseerd in het vervoer en lossen van bomen. Ze hebben altijd materialen bij zich om de bomen veilig en zonder beschadigingen te kunnen lossen, voor het geval dat die materialen niet voorhanden zijn op de loslocatie. In het geval van zeer zware bomen kunnen zij deze op sommige locaties, en in overleg met de logistieke afdeling, direct in het plantgat lossen. Het plantgat moet dan natuurlijk wel zijn voorbereid.

Orders afroepen

Het rooien, opbinden, laden en vervoeren, zeker van grote bomen, vraagt om een goede planning. Om een probleemloze levering te kunnen garanderen worden opdrachtgevers gevraagd orders ongeveer twee weken voor levering bij de logistieke afdeling af te roepen. Ook deelleveringen zijn, indien tijdig afgeroepen, te realiseren.

Voor afspraken over aflevering:
Bas Dimmers:
tel: +(0)413 - 480 470
bas@vdberk.nl

Maarten Romme

Verkoop & advies

maarten@vdberk.nl
+31 (0) 413 480 421
+31 (0) 6 5706 5754
LinkedIn

Neem contact op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief