Een geschikte boom voor iedere plek

Voor iedere plek is een geschikte boom te vinden, daar zijn we bij Van den Berk Boomkwekerijen van overtuigd. Met kennis van bomen, een goed plan en de juiste voorbereiding is er zeer veel mogelijk. Hieronder hebben we al een aantal groene oplossingen voor specifieke groeiplaatsen of met uitgesproken kenmerken bij elkaar gezet. Door op een fotoblok te klikken verschijnt de onderliggende pagina met meer informatie, voorbeelden van projecten en een aantal suggesties van bomen die zich inmiddels hebben bewezen.

Dat zijn voorbeelden ter inspiratie want met 1600 soorten en cultivars zijn er meestal nog veel meer mogelijkheden.

Advies op maat nodig? Schroom niet contact op te nemen met ons verkoopteam, want een succesvol groenproject begint met het maken van de juiste keuzes. Wij weten wat er nodig is om bomen te laten floreren en stellen onze kennis graag ter beschikking.

Groen in de stad vraagt om samenwerking

Een groene omgeving vergroot de kwaliteit van de buitenruimte. Vele onderzoeken hebben al lang aangetoond dat de voordelen van groen in de stad zeer groot zijn op het gebied van klimaat, gezondheid, sociale cohesie en zelfs economisch gezien (zie De Groene Stad). Toch is het niet altijd gemakkelijk om goed groen te realiseren in een stedelijke omgeving. De toenemende ondergrondse infrastructuur maakt het boomwortels moeilijk om hun weg te vinden, verdichting van de grond door verkeer maakt dat er weinig zuurstof in de bodem zit en bovengronds zijn er steeds grotere pieken in temperatuur en vochtigheid. Dat vraagt om extra inspanningen van landschapsontwerpers, civiele ingenieurs, groenaannemers en groenbeheerders én om een integrale aanpak.

 

Bomenkennis voor geslaagde groenprojecten

Omdat standplaatsen zeer verschillend zijn, en vooral in stedelijk gebied veel van een boom vragen, is het van belang de juiste bomen te kiezen: bomen die onder de gegeven omstandigheden kunnen groeien én de potentie hebben om aan het gewenste eindbeeld te voldoen. Wanneer de samenwerking tussen ontwerper, aanlegger en leverancier al in een vroeg stadium wordt gezocht, geeft dat de meeste kans op een geslaagd groenproject. Daarom kijken wij graag vroegtijdig mee en nodigen we iedereen van harte uit om zich op de kwekerij te oriënteren en de conceptplannen met ons te bespreken. We stellen onze bomenkennis graag ter beschikking, kunnen fungeren als vraagbaak en laten de verschillende mogelijkheden zien. Ook voor een oriënterend bezoek, ter inspiratie, bent u van harte welkom. Neem contact op met ons verkoopteam voor een afspraak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief